Mori sensei szemináriuma Bécsben

Toshio Mori sensei idén ismét Európába látogat egy többállomásos szemináriumi körútra, melynek Bécsi szervezésén a Bukyukai Dojo néhány tagja is részt vett.  Sensei szemináriumi állomásai közé tartozik Bécs mellett Németország, Olaszország, Lengyelország és Finnország is. A Bécsi szeminárium Augusztus 13 és 15-e között volt megtartva a Dominik Hoffman csarnokban a Momiji Kai dojo szervezésében.

P1190065

Egy igazán jól szervezett szeminárium részesei lehettek azok, akik ellátogattak. Sok-sok lövés és elméleti oktatás jellemezte a gyakorlást. A szeminárium a klasszikus módon zajlott. Mori sensei minden íjászt megnézett külön-külön kettő lövés erejéig, majd mindenkit személyre szabottan javított ki jegyzetei irányításával. Természetesen sensei a szeminárium mindhárom napján folyamatosan figyelte az íjászokat és javította vagy éppen dicsérte meg őket. Mori sensei is gyakorolt közösen a kyudokákkal. Ezeket a lövéseket gyakran feszült figyelem követte. Jó érzés látni, hogy sensei lassan a hetvenedik életévéhez közeledve is aktív, járja a világot és szemináriumain keresztül példát mutat sok-sok íjásznak/kyujinnak. Gondolom, sokan szeretnénk ennyi idősen is aktívan gyakorolni és részt venni a kyudo, a Heki to Ryu gyakorlásában, tanításában és népszerűsítésében.

Minden rendezvényen mely az iskolánkban/ryunkban zajlik, most sem „csak” a gyakorlás volt a lényeg. Mori sensei gyakran kihangsúlyozza, főleg a versenyeken, hogy a technikán kívül az emberek jelenléte is fontos, a meglévő kapcsolatok ápolása és újak szerzése, a tapasztalatok, élmények cseréje az íjászok között.

P1190091

Mori sensei következő állomása Lengyelország lesz. Hasonlóan sikeres szervezést és élményeket kívánunk az ottani Heki íjászoknak!

Ganbatte!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.