9th International Heki Taikai

dsc_0408

A Bukyukai Kyudo Dojo több mit tízéves történetének egy fontos fejezete záródott le Április 30-án a 9. Nemzetközi Heki Taikai elnevezésű versennyel Hajdúnánáson.

Dojonknak több mérföldköve is volt az évek alatt. Ahogy gyarapodott az egyesület tanulók, tudás és lelkes tagok tenniakarásával úgy, a kihívásoknak is egyre rutinosabban tettünk eleget, amik akkor még az edzés milyenségében, a dojo felszerelésének fejlesztésében, egy bemutató megszervezésesében vagy éppen egy szeminárium lebonyolításában valósult meg.

2015-ben került Magyarországra az a nemzetközi verseny, ami az International Heki Taikai nevet kapta. A feladat nem volt egyszerű hisz ez már a hetedik versenye volt a Heki iskoláknak és előttünk Olaszország és Németország szervezte 3-3 éven át. Talán a sikeres első versenyünk és a látott lelkesedés miatt  pár év múlva már egy lehetséges szervezőcsapatként lett megemlítve Magyarország. Úgy érzem talán ez is egy visszajelzés volt arról, hogy jó úton haladtunk és haladunk most is.

Haladunk, hisz 3 éven át dojonk rendezte ezt a szép kezdeményezést, ezt a versenyt, viadalt, aminek célja nem csak az volt, hogy valaki nyerjen. Sőt….. az egyik legfontosabb része a versenynek a Találkozás és Tapasztalatcsere . Mára már szinte mindenki ismeri a versenyzőket ,még ha csak látásból is . A versenyek remek alkalmak az ismerkedésre, beszélgetésre ki honnan jött, milyen körülmények között tud gyakorolni, hol tart éppen a saját Útján. És persze remek alkalmak a tapasztalatszerzésre is.

Bőven kijutott a három év szervezése alatt a tapasztalatszerzésből és a visszajelzések alapján jól teljesítettünk. Természetesen voltak bukkanók, nehézségek, de több volt a pozitív élmény. Három év szervezése alatt két évben a dobogón végeztünk 2. és 3. helyen. Toshio Mori sensei két alkalommal tartott szemináriumot a verseny előtt és felügyelte a versenyeket. A szervezés, ami lássuk be nem kis dolog, szintén sikeresen zárult és az élmények sora nagyon hosszú.

Négy dolgot fontos megemlíteni, ami nélkül nem jöhetett volna létre ennek a viadalsorozatnak a Magyarországi három éve:

Elismerés a versenyzőknek, akik külföldről jöttek és elutaztak Hajdúnánásra. Számomra Ők az igazi „Úton Járók” hisz nélkülük nem lettek volna csapatok. Vállalták a nehézségeket hisz idő, pénz, energia az utazás és maga a verseny. Úgy érzem, azok akik részt vettek a viadalon, Ők a Heki Taikai Szíve- Lelke,Ők tartják életben a versenysorozatot.

Köszönet Szólláth Tibornak, Hajdúnánás polgármesterének, aki maga is „Úton Járó”, harcművész és ápolja a kapcsolatot japánnal.  Az Ő támogatása nélkül nem lett volna Magyar szervezés. Köszönet neki, a Hajdúnánási Polgármesteri Hivatalnak, a Somorjai László Sportcsarnok tanárainak és személyzetének, ezen belül is Kelemen Sándornak a három év segítségéért.

Köszönet Mónus Józsefnek, aki szintén Hajdúnánás szülöttje és világrekorder íjász. Támogatása nem csak segítség volt, de jó példa az elfogadásra, barátságra az eltérő íjászstílusok között. Harcos szíve és barátságos lelke követendő példa.

Bár végül, de nem utolsó sorban, köszönet a Dojonak, minden tagjának, aki a 3 év alatt segítette a munkát, a szervezést és a lebonyolítást. Talán nem is sejtitek, de egy hatalmas dolog részesei lehettetek. Hatalmas munka, energia és lelkesedés kellet ehhez az egészhez. Nem volt mindig könnyű, de minden alkalommal sikeresen zártuk a rendezvényt és ez csak Veletek jöhetett létre, a legkisebb feladattól a legnehezebbig minden szív-lélek az egész része volt. A munka, amit belefektettetek példaértékű és szívből remélem, hogy egyben motiváló is mindenki számára.

„A lehullott virág hátrahagyja illatát.”

Köszönjük!

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.