11.International Heki Taikai Frankfurt/ összefoglaló

Dojótagjaink vasárnap este épségben hazaérkeztek a Frankfurti viadalról. Tizenegyedik alkalommal vágtunk neki az utazásnak,idén vegyes csapattal,fiatalok,öregek egyaránt. És,hogy mi is történt a három nap alatt? Pénteki nap az utazásé és a regisztrációé volt. Péntek este csapatsorsolás majd szabadlövés volt,egy utolsó gyakorlás,csiszolás magunkon.

       

A Bukyukai csapatát, Turzó Tímeát,Jelinek Ágnest és Károlyi Tamást az ötödik csapatként sorsolták ki. Szombat reggel az ünnepélyes megnyitó után egyszerre 4 csapat, 4×3 íjász ment a lőtérre, így Timinek kellet vezetnie a második 12 íjászt. Majd a szokásos “csatakiáltások” után el is kezdődött a Viadal. Ez a csapatverseny fiataljaink debütálása volt. Természetesen nem volt gond,hozták azt amik bennük volt,és az most nem a győzelem,hanem a részvétel,a helyes forma és a tapasztalatszerzés. Olyan közegbe csöppentek,ami egyenlőre nem az övék volt, de majd lesz. A versenyt csak versenyhelyzetben lehet szokni,ez ilyen egyszerű. Lehetsz bármilyen jó vagy rossz verseny előtt,csak az Ott számít. Büszke vagyok rájuk és arra,hogy részese lehettem csapattagként az első versenyüknek.

      

Szombat este pedig egy a csapat már részben lazíthatott,ilyenkor a többi csapattal együtt vidáman, jókedvben beszélgetünk, tapasztalatot cserélünk hisz egy évben kétszer-háromszor látjuk egymást külföldi barátainkkal. De természetesen ott volt még a vasárnapi egyéni verseny,így nem mindenki lazíthatott maximálisan, ez a feladat idén S. Stocker Mónikára hárult.

       

Mónika versenye felért egy Braking News-sal,mint az első Taikai alkalmával. Miért is? Mert igazán izgalmas és egyben talán az eddigi legerősebb mezőnyben állt helyt, nem is akár hogy. A negyedig körig fej fej mellett haladt az első helyezettel. Találatuk egyforma volt,4-4-3-2 . Az utolsó kör volt a döntő,ahol sajnos a két találata kevés volt a dobogóhoz. A Taikaiokra jellemző fordulat újra bebizonyosodott, minden az utolsó körben dől el,legyen az 12,20 vagy éppen 100 vesszős verseny. Mónika ezzel az  eredményével egyéni rekordot döntött,amit nem lesz könnyű sem neki,sem másnak teljesíteni de egyben remek motiváció kezdőnek,haladónak egyaránt.

       

Idén még várnak ránk versenyek,úgy hiszem mindenki több lett ettől a viadaltól és tudja merre,hogyan tovább!

 

 

 

 

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.