Kyudo bemutató a Hopp Ferenc múzeumban 2023.10.26.

 

A Bukyukai Kyudo Dojo fontosnak tartja a Kyudo népszerűsítését és a nemzetközi kyudos életben való aktivitást is. Idehaza ennek egyik alappillére a bemutatók japán tematikájú rendezvényeken.

Hosszú évek után újra felkérést kaptuk és lehetőséget a Hopp Ferenc múzeumban egy bemutatóra, ami igen autentikus hely egy Kyudo bemutatóhoz. Bár az időjárás nem kedvezett, de azért így is vonzotta az érdeklődőket a párórás jelenlétünk.

                                         

Bemutatónkat egy Yawatashival, azaz egy igen ceremoniális lövésformával kezdtük, megadva a tiszteletet a helynek, a nézőknek, a társaknak, hogy van hol, kikkel,kiknek bemutatni a Kyudot,azon belül is a Heki to Ryut.  Majd Iskolánk egy klasszikus lövésformáját mutattuk be, a Heki Taihait, ami szintén egy ceremoniálisabb lövésforma. Ez után a nemzetközi vizsgaformát láthatták a nézők/ShinzaTaihai.

                                  

                             

 Természetesen a bemutató alatt sok sok érdekes információval láttuk el a közönséget, és bemutatóink után ki is próbálhatták a japán íj,azaz a Yumi használatát. Közben a nézők érdekesebbnél érdekesebb kérdéseire is választ adtunk.

                                                  

Köszönjük a lehetőséget a múzeumnak és reméljük lesz még alkalmunk ebben a szép közegben a Kyudot népszerűsíteni.

Fotók:
Hopp Ferenc Ázsiai
Művészeti Múzeum
Debre Krisztina

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.