Feliks Hoff Szeminárium

Dojonk igyekszik benne lenni a Kyudo nemzetközi vérkeringésében, idén sem volt ez másképp.
A December 10. és 11-i hétvégén Feliks Hoff sensei (6. dan Kyoshi) tartott danvizsgára felkészítő szemináriumot Bécsben, a Momiji Kai egyesület szervezésével, mely szinte már testvér dojonk. Természetesen nem csak a vizsgára készülők, de bárki részt vehetett s részesülhetett Hoff sensei útmutatásában, tanításában. Dojonkat ezen rendezvényen 3 tagunk képviselte: Králik Andrea, Oláh Tamás és Károlyi Tamás.
A sensei kezdőkre és haladókra egyformán figyelt, így nem volt olyan kyujin (íjász), aki instrukció nélkül hagyta volna ott a szemináriumot.
A két napos szeminárium alatt a sensei mindenki munkáját megnézte s egyenként jellemezte, melyből mindenki tanulhatott.

Hoff sensei a kezdőkkel ugyan olyan részletesen foglalkozott, mint a haladókkal. Magyarázataiban gyakran használt segédeszközt, íj, vessző formájában.

A sensei oktatásának mindig szerves része az elméleti anyag is, ebben az esetben sem volt hiány ebből, s volt mit jegyzetelni a résztvevőknek.

A magyarázatok és az elméleti anyag mellet volt idő természetesen az intenzív gyakorlásra is.

A szeminárium ismét egy jó alkalom volt új kapcsolatok teremtésére és a már meglévők ápolására. Találkoztunk régi és nem olyan régi ismerősökkel, valamint több horvát és szlovén kyudo-klub is képviselte magát. Hoff sensei a már jól ismert módon vezette le ezen szemináriumát is, elmélet és gyakorlat egyaránt jutott. Tanításában kitért a régmúlt időkre, mikor a harctéri íjászat fontos szerepet töltött be, az etikettre, az alap technikákra melyből a kezdők sokat meríthettek, valamint a technikák haladó szintű elvárásaira is. És még sorolhatnám.
Jövő év közepére tervben van részéről egy egyhetes szeminárium/edzőtábor Németországban. A részletekről később bővebben írunk majd.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.