VII. Heki Taikai – Hajdúnánás ad otthont a rangos rendezvénynek!

2015. május 1-3. között első alkalommal rendezik meg a Heki Taikai – Kyudo versenyt Magyarországon, melynek otthonául Hajdúnánás szolgál – jelentette be február 6-án sajtótájékoztató keretében Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere.

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Heki Taikai – Kyudo nemzetközi japán íjász verseny, melynek következő állomását Magyarországon elsőként, városunkban rendezik meg- mondta Hajdúnánás polgármestere.

heki_taikai_hungary_announcement-1024x551Szólláth Tibor örömét fejezte ki, hogy egy ilyen nívós és elismert versenynek adhat otthont városunk, melynek köszönhetően nemcsak a japán kultúrát erősíthetjük tovább, hanem idegenforgalmi szempontból is jelentős eredményeket érhetünk el.
Mónus József, világbajnok íjász a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy ez a verseny attól válik egyedivé, hogy az elismert világhírű mesterek mellett egy olyan íj stílus jön el hazánkba, mely talán a legjobban megőrizte nemcsak az íjnak a küllemét, ezeréves múltját, hanem be is mutatja magát a használatát is.

A Heki to Ryu, azaz a gyalogos harctéri íjászat legjobbjai teszik tiszteletüket a nemzetközi versenyen – emelte ki Oláh Tamás, a Bukyukai Kyūdō Dojo vezetője, a szervező bizottság elnöke. Mint elmondta, az előregisztráció során 21 nemzetközi csapat érkezik májusban Hajdúnánásra, azonban ez a szám várhatóan tovább bővül az egyeztetések során. Az eseményre többek közt olyan országok delegálták csapataikat, mint Japán, Németország, Olaszország, Finnország, Norvégia, Ausztria, Lengyelország, Horvátország, mely garantálni fogja a színvonalat és a szórakozást – hangsúlyozta Oláh Tamás.

a Nemzetközi Heki-Taikai weboldala

Hír forrása: http://www.hajdunanas.hu/

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.