Az első magyarországi Heki Taikai!

A Heki Család Hajdúnánáson tartotta meg 7. viadalát a 2015-ös évben. Olaszország és Németország után Magyarországé a lehetőség, hogy vendégül lássa ezt a nemzetközi világversenyt. Hajdúnánás, Heki Taikai, szervezés, verseny, idő ,család ,vendégszeretet. Ezek a szavak egybe forrtak egy pillanat alatt, mikor a Május elsejei hajnalban megszólalt az ébresztő és elkezdődött a Taikai első napja.

A szervező Családtag (Oláh Tamás főszervező szavaival élve) idén és még kettő alkalommal a Bukyukai Dojo. Külföldi “Családtagjainkhoz” képest jóval szerényebb lehetőségekből hozhattuk létre ezt a viadalt. A kezdeti lelkesedés mind szervező mind versenyzői oldalon meg volt, ám sajnos nem várt események miatt az előnevező Dojok egy része nem tudott megjelenni, így mindössze 13 Dojo vett részt a versenyen. Az előző évek 18-20 csapataihoz képest ez jóval kevesebb résztvevő, ám a verseny és szervezés színvonalán ez mit sem változtatott. Mert egy valami mindvégig jelen volt,a Kokoro/Szív/Lélek és ez kell a Kyudohoz is.

Szervezőként és versenyzőként jó érzés volt látni a “Családtagok” mosolyát, a resztvevők elégedettségét hisz volt olyan versenyző, aki azt mondta, hogy a vendégszeretet juttatta a győzelemhez. A Dojo életét tekintve ez a “Titánok”(kezdő íjászaink, 2 év) éve volt.

Juhász Dávid csapattagunk egyéni rekordot döntött a verseny alatt 14 találatával.

Szervező oldalon szintén egy lelkes és fiatal kezdőcsapat segítette a lebonyolítást mely már bőven bizonyított az elmúlt két évben, de ennek a viadalnak a lebonyolítása valóban nagy “falat”volt, de vettük az akadályt a rövid szervezési idő ellenére is és ez nem jöhetett volna létre e nélkül a kis lelkes csapat nélkül. Honlap, tárhely, díjak, átutalások, szobaleosztás, pólótervezés, céltáblák, díszek, transzport és még sorolhatnám.

Dojonkat Nagy Ákos, Marsi Károly, Juhász Dávid és Károlyi Tamás képviselte idén. Mindenki készült becsülettel. Volt, aki külföldről utazott haza csak a versenyzés vagy a szervezés lebonyolítása végett. A “Család” össze fogott újra és egy csodálatos Taikait bonyolított le!

A Bukyukai Kyudojo szervezői gárdája

A Bukyukai Kyudojo szervezői gárdája

Hajdúnánás az a hely a Magyarországi Kyudo történelmében ahol a lelkesedés és a támogatás egymásra talált. A Bukyukai Dojo kis lelkes csapatát összehozta az élet Hajdúnánás polgármesterével Szolláth Tiborral, valamint Hajdúnánás szülöttével Mónus”Fehér Farkas”Józseffel, kiknek támogatásuk nélkül idén talán nem is jöhetett volna létre ez a viadal.

Az első Magyarországi Taikai, akik részesei voltak azok talán nem is gondolnak bele, hogy megismételhetetlen, hisz elsőből csak egyszer adatik meg. Ennél színvonalasabb versenyt nem hiszem, hogy csinálni lehet. Simábbat, gördülékenyebbet igen, de színvonalasabbat nem hiszem.
Köszönjük mindenkinek, aki, még ha csak egy edzőruhával,egy képkerettel vagy csak egy távcsővel is de hozzájárult a rendezvényhez!

Arigato Gozaimasta!

Képek, az eseményről:

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.